werk
expo
Marion Arts
gastenboek
links
back home
in english
De KeramiekVitrine  

Schaal - Middle East

Deze schaal is gemaakt als inzending voor de 18e keramiekbiënnale in Vallauris (Frankrijk). Het is één van de 145 stukken die uit de 821 voorgedragen werken is geselecteerd om deel te nemen aan de expositie. Deze vindt plaats van 29 juni tot 29 september 2002 in de expositieruimte van Espace Loisirs (zie ook de biënnalesite op: www.vallauris-golfe-juan.com en mijn overzicht van exposities).

Het werk heeft op deze tentoonstelling de 'Prix de l'Abival' gewonnen en is aangekocht door de organisatie van de biënnale. Hij maakt nu deel uit van de collectie van het Musée de la Céramique, Vallauris, Frankrijk.

vaas 1
vaas 1 vaas 1

De schaal is opgebouwd uit opengeklapte, piramides die aan de buitenkant voorzien zijn van een grillig patroon. De openstaande flapjes doen denken aan een bloemvorm en geven de schaal haar transparante karakter.

vruchtje
vruchtje
De schaal is vervaardigd van een zwartbakkende klei en vervolgens bewerkt met een mengsel van groene en gele bodystains.
Hoewel de individele bouwstenen handgemaakt zijn en daardoor de nodige variatie vertonen, geeft het geheel een regelmatige indruk wanneer het van enige afstand bekeken wordt. Het effect is enigszins gelijkend op de verhoutte vruchten die hiernaast zijn afgebeeld.
Nadat het werk klaar was heb ik besloten om het ondersteboven neer te zetten, daarmee afstand doende van zijn 'functie' als gebruiksvoorwerp en het te exposeren als autonoom object.

doorsnede 45cm, hoogte 16cm. verkocht.

vaas 1 vaas 1
vaas 1
vaas 1

vaas 1 vaas 1
vaas 1

send email

© 2002 Hans de Brouwer

Last update: